اسید استیک در ایران به صورت خوراکی تولید نمی شود و تمامی آن که در بازار موجود است، صنعتی هستند که خریدار اسید استیک می توانند از پایتخت و دیگر شهرها آن را تهیه کنند.
اسید استیک خوراکی چیست؟
اسید استیک نوی اسید ضعیف و به صورت مایعی بی رنگ است.
این اسید در دو گرید خوراکی و صنعتی در دنیا تولید می شود که هر کدام کاربرد های مخصوص خود را دارد.
تفاوت بین اسید استیک خوراکی و صنعتی در ترکیبات موجود در آن است.
در واقع در اسید استیک صنعتی، فرمالدهید و چند نمونه فلزات سنگین وجود دارد که برای سلامتی بسیار مضر هستند.
پس در واقع نمی توان از اسید استیک صنعتی به جای خوراکی استفاده کرد چون در بلند مدت عوارض جبران ناپذیری برای انسان در پی دارد.
البته گاها شاهد آن بوده ایم که برخی افراد سودجو این عمل زشت را مرتکب شده اند.
خریدار اسید استیک خوراکی
خریدار اسید استیک خوراکی این اسید را برای مناطق مختلف کشور از پایتخت گرفته تا شهرها و روستاهای کوچک نیاز دارد.
اسید استیک در دو پتروشیمی شازند اراک و فن آوران تولید می شود که خریداران بسیار زیادی دارد.
خریداران این اسید برای آن که بتوانند مشتریان خود را حفظ کنند باید به حداقل سود قانع باشد تا هم فروش انجام شود و هم سودی عاید گردد.
در صورتی که خریدار با فروشنده تعامل سازنده ای دارد و به پایین بودن قیمت کمک می کند.
کاربردهای اسید استیک
اسید استیک ماده ای بسیار پرکاربرد در صنایل مختلف و حتی صنایع غذایی است.
از این ماده به عنوان ماده اولیه تولید ونیل استات مونومر و اندرید استیک و نیز حلال فنالیک اسید استفاده می شود.
در خانه از این اسید می توان به عنوان جرم گیر شیر آب و کتری استفاده کرد.
این ماده همچنین برای درمان افراد مبتلا به آماس گوش و عفونت خارجی گوش استفاده می شود.
البته موارد استفاده از این اسید به این موارد ختم نمی شود و کاربردهای بیشتری وجود دارد که در مقاله ای به صورت جداگانه در ارتباط با آن توضیح داده می شود.